Kirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - Strandskogen

Det lille, store orglet

Studio 150 Orgel

Studio 150 Orgel

Jeg satte meg ned hos Johannus Orgelbouw ved et lite orgel. Dro i gang et rytmisk stykke av den amerikanske komponisten John Bencke.

Først en pleno registrering i partiet med gjentagne staccato akkorder. God respons. Så Trompet 8′ som solo sammen med Hohlfløte 8′. deretter basun 16′ i pedalen i tillegg.  Så ble fristelsen for stor : Jeg trakk alt ! Hva skjedde?

Når jeg ellers har gjort det samme hos ulike produsenters mindre orgler har hodepinen med en gang festet seg. Nå derimot: Så satt jeg plutselig i katedralen!

Hvilken herlig lyd! Jeg gledet meg med en gang over å kunne nyte dette lille underet. Ren og skjær spilleglede. Jeg ble sittende til ryggen verket. Ikke akkurat det vi kaller ryggpositiv. Det tar sin tid før min rygg verker…

Jeg har aldri vært tilhenger av sleipe salgstriks. Med Johannus Studio 150 på «baklomma» er det blitt enda mindre behov for noe som ligner slikt. Hør selv! Du forventer ikke dette av et mindre øvingsinstrument som dette! Prøv selv! Du er velkommen!

Comments are closed