Kirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - StrandskogenKirkeorgel - Strandskogen

En kantors bekjennelser

Ecclesia D35 i lys eik

Ecclesia D35 i lys eik

Jeg måtte trekke litt på smilebåndet der jeg stod med en vel ansett kantor. Han hadde hørt Johannus Monarke for første gang. Han var ikke forutinntatt, men sunt skeptisk, som han selv hevdet.

Ikke minst etter at en faggruppesamling i bispedømmet hevdet at  «digitalium» er en uting . » Det gjorde meg virkelig nysgjerrig «, sa han.

En ting var vi skjønt enige om: Pipeorgel kan være fantastisk. Men nå var det ikke mulig å si det samme om orglet i bygdekirken hans.

En kantor med posisjon hadde varmt anbefalt dette pipeorglet en gang på 1970-tallet.  Det skulle jo stå i hundre år!

«Dra katten i halen, så låter det som orglet vårt i kjerka «, sa han. Jeg måtte le. Sammenligningen var vel ikke helt borte vekk.

Det stod ikke noe millionbeløp til orgel på kommunebudsjettet dette året heller. Med noen år igjen av karrieren og et rikholdig repertoar fra den romantiske orgelliteraturen innabords, var valget lett: Et Johannus Monarke representerte det instrumentet som kunne realisere all den fine orgelmusikken som menigheten gjerne ville høre!

Jeg kunne bare ønske han og menigheten lykke til med det nye orglet, som i ettertid ble installert og intonert etter alle kunstens regler.

Det er lov å glede seg over et orgel med den aller beste og nyeste måte å reprodusere pipeorgel på : Johannus Monarke!

Comments are closed